Tein baskerin kaksikertaisesta Nalle-langasta. Ohje on Novitan syyslehdestä, siinä oli tehty Purosta. Lapsenlapseni toivoi sitä, mutta ei niin kirjavasta langasta. Minä tykkääm kyllä sittä Purosta, väreistä ja neuloa. No minulla oli suklaan ruskea Nalle ja se kelpasi värinä. Kuvassa ei näytä suklaan ruskealta eikä baskerilta, kun olen asettanut sen ison konjakkilasivaasin päälle. On kuitenkin sellainen "roikkuva" baskeri johon voi piilottaa pitkänkin tukan. 14vuotias neitokainen oli tyytyväinen Baskeriinsa ja halusi vielä saman väriset lapaset. Mummokin oli yhtä hymyä, sillä tämä "tilaaja" tietää mitä haluaa. :))

 

Olimme perjantaina mieheni kanssa seniorien retkellä Urjalassaa! Oli ihan mukava reissu! Katselimme Urjalassa, Väinö Linnan romaaneihin liittyviä paikkoja. Tietysti käistyö harrastajana silmät löysivät kangaspuut tykötarpeineen :) Siellä oli myös pieni muotoiset esitykset, paikkoihin liittyen esim. "Koskelan talossa" oli Elinan ja Akselin häät ja me noin 50 eläkeläistä olimme häävieraana. Saimme hyvää kahvia ja pullaa. Kävimme myös Nuutajärven lasitehtaalla sekä taiteilija Heljä Liukko-Sundströmin Humppilan ateljeessa. Ostin muutaman kortin ja korttitaulun.

Vanhat kangaspuut

Kudelankojakin löytyi:

Mankeli ja arkku sekä pyykkilauta! Minä olen tuollaista mankelia käyttänyt. Minulla oli lainassa anopiltani tuolainen mankeli mökillä. Anopin mankeli oli varmaa vanhempi kuin tuo tai sitten enemmän käytetty.  Olisin voinut ehkä pitääkin mankelin, kun palautin manklauksen jälkeen, niin anoppi sanoi, ettei niillä olisi ollut mitään kiirettä. No nyt kyllä harmittaa, kun anoppi on kuollut, ei mankelista ole tietoakaan. Minulla on myös mökillä tuolainen pyykkilautta tosin on kyllä muovia koko lauta.

Tässäkin käsityövälineitä:) Tuota "jalkaahan" voisi käyttää huovutustossuja  venyttäessä pesun jälkeen

Täälläkin löytyy ihan muodissa oleva yrttileikkuri :)

Tämä hella jäisi minulta käyttämättä, en varmaa saisi sitä "syttymään". Ainakin mökillä taistelen vesipadan sytyttämisessä, ihmettelen vain kuinka ne metsäpalot syttyvät niin helposti :)

Seinä vaatekin löytyi itsellisen torpasta.

Myös kirjoja sängyn vieressä:

Tässä ulkoapäin tämä itsellisen torppa, Missä Lotaksi pukeutunut näyttelijä piti lyhyen koulutunnin.

Häät "Koskelantalolla"

MM. tälläisen kortin ostin taiteilija Heljä Liukko-Sundströmin ateljeesta.Ostin saman kortin tauluksi laitettuna itselleni! Mistähän syystä, arvaattekai! :))